Verdeel en heers

Vrijspreker: De overheid probeert de samenleving bij elkaar te brengen, is het niet?

Opperdienaar: Mensen in de overheid zijn gebaat bij verdeeldheid en angst, want dan roepen de onderdanen om meer macht voor de heerser, het uiteindelijke doel. De manier waarop de overheid verdeeldheid zaait, is door onder dwang geld af te nemen van 1 groep en te geven aan een andere groep in de naam van solidariteit. De Grieken en de Duitsers hadden al lang geen hekel meer aan elkaar. Totdat de massale leningen van Duitse banken aan Griekse heersers niet terug betaald konden worden. De haat liep hoog op. Dat Merkel werd afgebeeld als Hitler mocht daar natuurlijk niet in ontbreken.

greek newspaper

greeks germans

Dus met de linkerhand werd solidariteit gecreëerd via een gemeenschappelijke euro en EU, terwijl het in werkelijkheid verdeeldheid en haat zaaide. Dat trucje herhalen heersers op vele verschillende terreinen. Onderdanen wordt beloofd dat ze via een uitkering uit de armoede kunnen worden gehaald met de linkerhand, maar uiteindelijk worden ze geparkeerd in armoede. Mensen wordt veiligheid beloofd tegen haatbaarden, maar ze worden geparkeerd in een permanente oorlogszone. 

Vrijspreker: Welke groepen worden tegen elkaar uitgespeeld bij het zaaien van verdeeldheid?

Opperdienaar: Noem maar op: rassen, religies, seksen. De angst is ook altijd terecht in een bepaalde context. Neem rassen in de VS voor het gemak. Zwarten zijn voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de rondvliegende kogels. Dus je kunt je voorstellen dat blanken zich zorgen maken en de overheid te hulp roepen. Zwarten zullen ook meer kans maken op een baan vanwege positieve discriminatie. Terechte angst bij de blanken, kun je zeggen. Maar zwarten zijn vaak slachtoffer van politiegeweld, waarschijnlijk is er ook een nadeel op de arbeidsmarkt als er een typisch zwarte voornaam op de sollicitatiebrief staat. Dus beide kampen hebben terechte zorgen die opgestookt kunnen worden met maatregelen bedoeld om deze problemen op te lossen.

Bij religies kun je denken aan christenen en moslims. De angsten bij christenen voor moslims zijn terecht, omdat ze soms terroristische aanslagen plegen (hoewel de statistieken na Anders Breivik en Steve Paddock misschien niet eenduidig meer zijn). Maar andersom is de angst bij moslims voor westerlingen (die ze waarschijnlijk allemaal als christen zien) ook terecht. De drones vliegen ze om de oren als het geen invasies of blokkades zijn. Allemaal angsten die aangewakkerd kunnen worden met foute 'oplossingen voor datzelfde probleem'.

Bij seksen zijn vrouwen bang aangerand te worden (rape culture), inmiddels opgerekt tot nafluiten van vrouwen. Of te weinig betaald te krijgen bij een baan (loon kloof). De man is bang om bij een scheiding compleet kaalgeplukt te worden door het rechtssysteem of gepasseerd te worden voor een baan vanwege positieve discriminatie. Mannen beginnen in toenemende mate maar niet eens meer aan het huwelijk. Sommige van deze zorgen zijn terecht, in ieder geval kunnen ze aangewakkerd worden (Clinton, prins Andrew, Epstein, Weinstein, lolita express) en er kunnen oplossingen worden aangedragen die al deze problemen versterken, zodat de onderdaan om nog meer overheid roept om hem of haar te beschermen.

Ook bij joden, zie je dat je ze zowel als onderdrukkers kunt zien (centrale bankiers, Israel lobby) zowel als onderdrukten (shoa). Zelfs in 1 kamp van bijvoorbeeld de antisemieten heb je dat sommigen joden haten omdat ze beneden menselijk zijn en anderen ze haten omdat ze de wereld regeren.

sub humans barbariand threat

Vrijspreker: Valt dit trucje eeuwig te escaleren?

Opperdienaar: De onderdaan kan zich denk ik maar op 1 manier echt verdedigen. Het hele begrip ras, geslacht of religie helemaal teniet doen. Misschien is dat de reden dat je tegenwoordig 63 geslachten hebt of dat geslacht wordt gezien als een sociale constructie. Ook dat je jezelf niet alleen kunt identificeren als een ander geslacht, maar ook als een ander ras. Als ik me identificeer als een lesbische Eskimo, wie kan dan beweren dat dit niet zo is? Als ik het zo voel, dan is het waar en een ander kan niet weten wat ik voel.

Vrijspreker: Probeer dat maar eens tegen elkaar uit te spelen als overheid.

 

Comments:

Doneer4