Terugtrekken en doorstoten

sun-tzuVrijspreker: U maakte zich zorgen dat in het zuiden van de EUSSR de slaven de handdoek in de ring beginnen te gooien.

Opperdienaar: Ik zag een grafiek dat de productie in het zuiden van Europa begint terug te vallen. Kennelijk zien ze er geen brood meer in om nog stevig door te ploeteren. Ook is in 1 oogopslag duidelijk dat onderdanen het in België en Slovakije veel te gemakkelijk hebben.

Vrijspreker: Waarom denkt U dat de human resources daar minder productief worden?

Opperdienaar: Hoewel sommige van mijn collega heersers zeggen dat dit door de slechte ploetermoraal komt, kan dit natuurlijk niet verklaren waarom er een relatieve achteruitgang is. Tenminste dat zou betekenen dat er 5 jaar geleden nog een goede ploetermoraal was, maar dat er de laatste 5 jaar achteruitgang was. De vraag blijft dan wat er de laatste 5 jaar dan veranderd is.

Vrijspreker: Wat zou dat kunnen zijn?

Opperdienaar: Elke heerser zou Atlas Shrugged moeten lezen, dan zou hij weten dat als je over een bepaalde afpersingsdrempel gaat als heerser, de productieve slaven zich in een vallei terugtrekken en binnen jouw belastingdomein weigeren iets anders te doen dan onbeduidende baantjes die jou weinig opleveren. Je ziet meestal ook dat de geboortecijfers van de onderdanen erg omlaag gaan als je hun vrijheid veel beperkt en zelfmoordcijfers omhoog. De total fertility rate in de PIGSS landen is teruggezakt van  2.5 a 3.0 naar 1.3-1.4 kinderen per vrouw (we werken aan een oplossing met viagra en antidepresiva in het drinkwater).

 

 

Vrijspreker: Ze zien er geen voordeel meer in om te produceren, omdat het percentage afpersers te hoog is geworden?

eu industrial production

Opperdienaar: Ik denk dat je dat percentage wel langzaam omhoog kunt schroeven, maar als het te snel gaat, werkt het niet. Je moet voorzichtig masseren en proberen. Kijken wat werkt, terugtrekken en doorstoten.

Vrijspreker: Terugtrekken en doorstoten? Wat is dat?

Opperdienaar: Bij elke wet die je doorvoert en die eigenlijk iets te ver gaat voor de slaaf van dat moment, moet je even een dommigheidje inbouwen om het verzet weg te nemen. De slaven schrikken eerst van de nieuwe beperking die je oplegt of het extra stukje dat je van hun leven steelt, maar vlak voor ze in verzet dreigen te komen, doe je iets klungeligs, onhandigs of stunteligs, waardoor de overheid als een ongevaarlijke sukkel overkomt (terugtrekken). Dan staken de onderdanen over het algemeen hun verzet. Ze zagen even de wolf onder de schaapskleren, maar denken dan weer dat het een ongevaarlijk schaap is. Je wacht dan even en bij het doorstoten voer je het rigoureus in met de houding dat het eigenlijk al in kannen en kruiken was. De slaaf twijfelt dan even, denkend:"was ik daar nu al mee akkoord gegaan?", maar het verzet is gebroken.

Vrijspreker: Noem eens een voorbeeld?

Opperdienaar: Je voert bijvoorbeeld een OV chipkaart in, waarmee je precies kan volgen waar iedere onderdaan wanneer naar toe gaat. Geen stiekume baantjes waar hij of zij geld van vangt zonder dat de heersers het weten en hun deel kunnen nemen. De onderdaan voelt dat hij wordt klemgezet, maar vlak daarna zorg je dat de OV kaart een totaal kraakbaar fiasco wordt (dit gaat min of meer vanzelf) en maakt daar een hoop mediastennis over. De slaaf haalt opgelucht adem, denkend dat er een uitweg is en zijn heersers incompetente sukkels zijn. Daarna voer je het definitief in. De meeste wetten worden ook ingevoerd met de kanttekening dat het pas over een aantal jaar in werking treedt. Obamacare is een bijvoorbeeld van zoiets. Het lijkt even heel erg voor de onderdaan, maar voordat het verzet effectief op gang komt, vertel je de onderdaan dat het meeste pas over een paar jaar ingaat. De onderdaan schrijft in zijn agenda dat hij tzt witheet in opstand moet komen, maar tegen die tijd staart iedereen weer naar een reality soap.

Of denk maar aan de invoering van het nieuwe paspoort, bijgenaamd het rode vod, omdat het zo 'eenvoudig te vervalsen' was. Het is allemaal al lang geleden beschreven door de Chinese generaal Sun Tzu in zijn boek "de kunst van het oorlog voeren" uit de 6de eeuw BC.

  • Zelfs als je competent bent, kom incompetent over. Zelfs als je effectief bent, kom ineffectief over
  • Geef een omsingeld leger altijd het idee dat er een uitweg is
  • Lok ze met het vooruitzicht op winst, overrompel ze in verwarring

Naaktscanners op luchthavens die niet lijken te werken, computerbestanden bij het afpersingsteam die verloren gaan, voorbeelden te over lijkt me. De EU heersers zijn ook altijd druk bezig incompetent over te komen. De euro gaat ten onder, gevolgd door:"Tja, we zeiden ook al dat 1 munt niet gaat zonder 1 regering". Als dat die ene regering dan ook mislukt, is het:"Je kunt niet 1 regering hebben met verschillende legers om de wetten af te dwingen". Zo stuntelen wij heersers ons een weg naar de absolute macht over de belastingslaaf.

Comments:

Doneer3