Crypto voor Marxisten

Vrijspreker: Er zijn nu cryptos voor Marxisten? Hoe werkten die?

Opperdienaar: Die werken volgens de 'labor theory of value', dus je krijgt er meer van als je harder werkt. Het werken bestaat er uit door op het scherm van je mobiele telefoon te tappen. Hoe meer je op het scherm drukt, hoe meer TAPS of NOT je verdient. Wel zo eerlijk. Net als bij de originele Marxisten doet het er niet toe dat het werk helemaal niets bereikt voor medemensen.

Vrijspreker: Misschien gaat dit Marxisten wel helemaal uitschakelen.

Opperdienaar: Zou zomaar kunnen. Die zitten de hele dag op hun mobiele telefoon te klikken in de hoop eindelijk eens beloond te worden voor hun harde werk. Netjes niet uitgebuit door gierige kapitalisten die hun 'surplus value' stelen en die hun productiviteit een klantvriendelijke kant op sturen. Elon Musk zei ooit: De grappigste uitkomst is de meest waarschijnlijke.

Dat was in de geschiedenis zeker niet juist, aangezien het wel leek of de meest gruwelijke uitkomst de meest waarschijnlijke was. Maar misschien dat de toekomst er anders uit ziet dan het verleden en dan zou het hilarisch zijn als al die theoretische verhandelingen van Mises over socialisme en het 'calculation problem' het oprukkende socialisme nauwelijks vertraagden en de klus uiteindelijk geklaard werd door een altcoin. Niet eens 'bitcoin fixes this', nee de meest suffe altcoin klaarde de klus.

Misschien een gokje waard.

 

Not coin1

Not coin2

Ik dacht altijd dat de doodsteek voor de overheid alleen mogelijk was als ze geen geld meer kunnen belasten, lenen of bijdrukken (geloofwaardigheid=krediet=0). Het geld wordt er harder doorheen gejast dan ooit tevoren. Als ik dan lees dat de overheid van de VS een pier aanlegde bij Gaza van 320 miljoen, die afbrak, waarna een reparatie van 22 miljoen werd uitgevoerd om uiteindelijk het hele idee door het toilet te spoelen.

Lockheed Martin heeft geen parkeerruimte meer voor de F35 jachtvliegtuigen die niet afgenomen worden door het Pentagon vanwege kwaliteitsproblemen. Dus daar gaat het geld ook hard. Misschien vallen net als bij Boeing de deuren er af. Af en toe stort er natuurlijk 1 neer, maar dat kun je verwachten. 

lockheed lgbtq

 

Het lijkt onmogelijk om mensen in hypnose met argumenten te bereiken, dus misschien dat het met een crypto app lukt om ze kalt te stellen. Misschien komt het hier door: Als je tegen een dik iemand zegt dat hij minder moeten eten, tegen een alcoholist dat hij minder moet drinken, tegen een drusgverslaafde dat hij minder moet slikken, tegen een politicus dat hij minder moet dwingen en tegen een onderdaan dat hij geen morele plicht heeft zijn heerser te gehoorzamen, dan vertel je hem misschien eigenlijk iets wat hij al weet. De veelvraat, alcoholist, drugsverslaafde, politicus en onderdaan, zijn dat misschien niet vanwege gebrek aan kennis. Meer rationele kennis helpt dan ook niet. De veelvraat zal niet verbaasd zeggen: "Oh, dus het komt omdat ik te veel eet dat ik zo dik ben?" Zo zal de politicus niet zeggen: "Oh, het komt door mijn wetten dat de samenleving in elkaar stort?" Ze weten wat juist is en daarom helpt uitleggen over wat correct is niet. Meer kennis is kansloos. Je kunt hooguit met een nepoplossing komen: "Met dit pilletje word je slank". "Als soeverein burger kun je aan de tirannie ontsnappen", "harder stemmen op de nieuwe verlosser".

Het moet van een andere kant komen dan meer kennis. Het zou ook ironisch zijn dat de Marxisten uiteindelijk kaltgestellt worden door hun eigen hebzucht.

only fans and marx

karl marx labor theory of sextrump marx

source of income

 

Comments: