Regulering van crypto

Vrijspreker: U hoorde laatst wat over cryptoregulering, wat U trof.

Opperdienaar: Het was bij de podcast Blockworks Macro. Daar zei de host: De regulering bij crypto zorgt dat alleen de slechts mogelijke projecten overleven.

Ik vroeg me even af wat hij bedoelde, maar het is natuurlijk zo dat er in de VS in ieder geval een dans is om als crypto project maar geen 'security' (beleggingsinstrument) te worden genoemd door de regulator (SEC). Als je dat bent, heb je namelijk allerlei wetten overtreden bij het aanbieden van de tokens van je project. Je bent een smerige uitbuiter die de argeloze Jan met de Pet besteelt (is misschien projectie). De belangrijkste test om te bepalen of iets een 'security' is, is of er een winstverwachting bestaat bij de koper (onderdeel van de Howey test). 

"Is winstverwachting een probleem?" moeten de cryptoadvocaten gedacht hebben, dan maken we het toch overduidelijk belachelijk? Dit resulteert er in dat meme coins zoals Doge, Dog with hat, Shiba Inu e.a. wat overduidelijke grappen zijn, het minste risico lopen een beleggingsinstrument te worden genoemd. Zo zorgt de regulator dat de deelnemers aan de meest degelijke projecten zich het meest zorgen maken en die aan de meest belachelijke projecten maken zich het minst zorgen. Bedankt SEC

Het is ook zo dat het voorafgaand aan een project, het verkopen van tokens al een mogelijk probleempunt is (initial coin offering=ICO lijkt op een initial public stock offering=IPO). Dus de cryptoadvocaten maakten duidelijk dat je absoluut niets kon verwachten van die tokens. Inmiddels zijn we aanbeland bij 'punten' waar je niets van kunt verwachten die je misschien later kunt inruilen voor tokens waarvan je eveneens niets kunt verwachten.

Zo is de onderdaan weer goed beschermd door de overheid.

Vrijspreker: Is dat alles wat er aan de hand is met meme coins ?

Opperdienaar: Ik hoorde nog een andere verklaring. Bij de memecoins hoef je je niet te verdiepen in de technologie, je hoeft geen whitepapers te bestuderen, niemand heeft een informatievoordeel want het is toch allemaal onzin. Het levert zelfs meer stijlpunten op als je rijk geworden bent Dog with hat dan met een weldoorwrochte level 2 coin met een zorgvuldige afweging tussen decentralisatie, snelheid en capaciteit. Memecoins worden door de oudere generatie ook wel 'financieel nihilisme' genoemd, populair in een generatie die toch alle hoop heeft opgegeven. Het werd voor het eerst duidelijk met Wallstreetbets groep (AMC en Gamestop) Een generatie met mensen die het geweldig vinden om verteld te worden dat wat ze doen fout en roekeloos is, om vervolgens toch te winnen. En als ze alles kwijtraken? Dan maakt het ze ook niet uit. Yolo (You Only Live Once). Waarschijnlijk is de aantrekkingskracht van tegen de gevestigde mening ingaan en toch winnen, ook iets wat te maken heeft met de frontale aanval van het systeem op Donald Trump, Thierry Baudet, anti vaxxers, mensen die voedsel verbouwen, geen wereldoorlog willen en mensen die niet in 63 genders geloven. Als je kijkt naar wat er door de corporate media en universiteiten gebraakt wordt, ga je wel denken dat alles wat 'misinformatie' genoemd wordt door deze mensen, wel waar moet zijn. Waarom niet ook kopen wat zij afkeuren en verkopen waar ze de loftrompet over opsteken?

Vrijspreker: Dus U verwacht dat de memecoins nog wel eens vreemde capriolen kunnen uithalen de komende cyclus?

Opperdienaar: Dat denk ik wel, de middelvinger van een nieuwe generatie naar het systeem. De 1 april grap van de financiële wereld Ze gaan die overgewaardeerde pensioenaandelen en huizen van de babyboomers niet over kopen. Ze kopen iets heel nieuws. 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp