Als de citroen leegraakt

Vrijspreker: U denkt dat roverheden in de westerse wereld een andere fase in gaan. Wat is die?

Opperdienaar: Het lijkt er op dat het bedrog van de bevolking door de verspreiding van informatie over het internet, steeds moeilijker is vol te houden. Er zijn verschillende fases in de geschiedenis geweest waarin het monopolie op informatie/propaganda verspreiden, klappen kreeg. Bijvoorbeeld de boekdrukkunst, de vertaling van de bijbel uit het latijn, religie die het verloor van de wetenschap, de uitvinding van radio, telefoon en televisie en nu dan het internet. Tot nu toe lukte het altijd om de nieuwkomer in te kapselen en dusdanig financieel afhankelijk te maken, dat ze uiteindelijk alleen hun kunsten gebruikten om machtsongelijkheid te prediken. Tim Wu, de auteur van de Master Switch heeft dit proces beschreven en verwacht dat dit ook met het internet zal gebeuren. Dit lijkt zeker gelukt met boetes voor misinformatie en haat spraak voor wat betreft de belangrijkste sociale media (zie Twitter files). Het blijft echter muteren in nieuwe varianten en de gebruikelijke methodes van straffen/demoniseren en schuldgevoelens beginnen langzaam aan een bot mes te worden.

Dat betekent dat de volgende fase moet komen waarin de moeite van bedrog van de onderdaan niet meer genomen wordt.

Orwell force fraude state

 

Dit is volgens mij ook de reden dat sommige onderdanen zich zo verzetten tegen ontmaskering van de leugen. Libertariërs bevechten ze met waarheden die echter van ze af rollen als water van een eend. Dit komt niet omdat ze het niet begrijpen of 'een andere mening hebben'. Het komt omdat ze geen zin hebben in de volgende fase. Ze weten dat als ze de leugens verwerpen, dat ze dan slaag krijgen. Het is daarom maar beter om de leugens met enthousiasme te omarmen en iedereen die dat niet doet voor rotte vis uit te maken.

Vrijspreker: Waarom zou dat nu zo ver zijn?

Opperdienaar: De heersers smijten maar met antisemiet, homofoob, wappie, klimaatontkenner, komplotdenker, antivaxxer, racist, transfoob, nazi, fascist en extreem rechts alsof het allemaal niets kost. Een beetje zoals ze met geld smijten voor hun eigen renovatie (2 miljard binnenhof). Ze geven zichzelf wanhopig dure facelifts, terwijl ze naar buiten de aanstormende hordes op hun narratief proberen af te slaan door werkelijk alles naar ze te gooien wat ze in de keuken kunnen vinden.

 projection racist

binnenhof burj notreDame

 

De angst en roekeloosheid doet denken aan de scenes in "Der Untergang". Er is daarom ook een reden waarom ze hun plantages naar een oorlogseconomie toe willen mobiliseren. Het ultieme excuus van oorlog om de verkiezingen uit te stellen en allerlei noodverordeningen te activeren. Je eigendommen zijn van ons, je kinderen naar het slachtveld, de oppositie verboden en de verkiezingen uitgesteld. Om de democratie te redden natuurlijk. Ik verwacht het in de komende 10 jaar. Oekraïne en Israël worden denk ik de eerste nederlagen die echt duidelijk maken dat de keizer geen kleren heeft. Voor degenen die het na Irak en Afghanistan nog niet door hadden.

De angst die bij ze moet intreden, nu hun favoriete wapen van schuld steeds minder werkt. Het moet aanvoelen als in een schuttersputje zitten terwijl je kogels opraken. 

Neem deze reactie nadat Don Lemon bij een Elon Musk interview door de mand viel als niet al te snugger, waarna Don Lemon een gast interviewt die terug komt met: "Elon Musk moet zich oncomfortabel hebben gevoeld om tegenover een zwarte homo te zitten." 

Dit is het is het enige wat ze nog hebben, ze gooien nu met hun eigen uitwerpselen. De citroen van schuld is leeg geperst.

Vrijspreker: Is het hoopvol?

Opperdienaar: Het is een gevaarlijke fase, zoals het einde van een oorlog dat altijd is, zowel op het bommen slachtveld als op het ideeën slagveld. Laten we hopen dat de mensheid een beetje is opgegroeid.

alexander solzehnitsyn alexander solzehnitsyn violence can only be

 

 

 

Comments:

Doneer2