Virtue over reality

Vrijspreker: Het lijkt er steeds meer op dat de elites denken ons alles te kunnen laten geloven wat ze maar willen.

Opperdienaar: De wetenschap speelt elk deuntje waar ze voor betaald wordt. Nu is er zelfs een onderzoek dat het einde van de objectieve werkelijkheidverklaart.

Einstein maakte van tijd en plaats relatieve grootheden, en nu gaan natuurkundigen een stap verder: of iets plaatsvindt of niet, kan afhangen van de waarnemer. Alleen een bewuste kwantumcomputer kan uitwijzen of objectieve werkelijkheid bestaat.

Overigens geloofde Einstein wel in een objectieve werkelijkheid. In zijn theorie is iedereen het er over eens wat hij zelf op zijn eigen klokken en linealen ziet en op die van anderen. Hij vond de naam dan later ook ongelukkig gekozen.

Er is echter grote behoefte aan subjectivisme. Veel mensen denken dat conflicten ontstaan doordat mensen van mening verschillen over wat de realiteit is en daar over in discussie gaan, wat kan escaleren. De oplossing lijkt duidelijk: "Jullie hebben allebei gelijk, er bestaat geen objectieve werkelijkheid. Jij hebt gelijk in jouw werkelijkheid en jij in die van jouw, nu niet meer vechten."

Het is echter geen oplossing, want de realiteit laat geen tegenstrijdigheden toe. Of douchegordijnen zijn racistisch OF niet. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat persoon A chocolade ijs het lekkerst vindt en persoon B vanille ijs. Dat houdt echter niet in dat de realiteit subjectief is. De objectieve realiteit is dan dat persoon A chocolade ijs prefereert en persoon B vanille. Er is geen 'lekkerste ijs'. Of 'over smaak valt niet te twisten'.

Het is dezelfde oplossing die Marxisten kiezen. Er zijn conflicten over wie welk stuk materie/kapitaalgoed mag gebruiken. Wat doen we om dat conflict  te vermeiden? Gewoon zeggen:"Het is niet jouw eigendom EN niet jouw eigendom, het is eigendom van niemand. Eigendom is zelfs diefstal". Maar het is geen oplossing, voor het conflict over het stuk materie. Als resultaat is de overheid overal eigenaar van. "You shall own nothing and be happy" is het WEF antwoord op hetzelfde probleem.

Vrijspreker: Libertariërs hebben ook een theorie over eigendomdsrechten om conflicten te vermeiden.

Opperdienaar: Die is echter consistent en heeft geen superwezens nodig die overal eigenaar van moeten worden gemaakt die je om toestemming moet vragen. Dus die theorie wordt pas gebruikt als alle anderen fataal zijn gebleken.

Wat het altijd lijkt te winnen in de politiek is virtue/deugdzaamheid. De ene partij komt op voor de onderdrukten, de andere voor de dieren een derde voor de planeet. Gekscherend worden het deugpronkers genoemd, ze lopen met de borst naar voren te pronken met hun deugdzaamheid. Zij deugen, zij wel. Ze zijn mans genoeg om wat tijd en geld vrij te maken voor het algemeen belang, maar over het algemeen niet hun eigen tijd en geld, maar via de politiek dat van anderen. Ondertussen winnen ze wel die deugers. Virtue wint van de realiteit.

Vandaar dat ik de toekomst waar we insecten moeten eten van het WEF omdat vlees teveel belastend is voor het milieu (Let them eat bugs), nog wel plaats zie vinden. Hieronder al een foto van 2 vooruitstrevende individuen die laten zien hoe je een wormenburger correct eet. Het ziet er gewoon uit als een steak met je virtue over reality bril op.

Apple vision pro glasses

Comments:

Doneer5