Maar de gezondheidszorg

Vrijspreker: Wat gebeurt er als je geen principes hebt?

Opperdienaar: Ik zag dat laatst bij Blckbox. Die zijn dan twee jaar lang aan het fulmineren geweest tegen het kabinet tijdens covid. Maar het vreemde is dat hun principe niet is: "Gezondheidszorg moet vrij zijn" want ze gaan moeiteloos over in "Marktwerking in de zorg is het probleem". Je kunt het wel begrijpen, het is de gebruikelijke opvatting dat het bedrijfsleven politici koopt en dat de onderdaan daar het slachtoffer van is. Zonder principes is de conclusie dan niet: "Weg met die overheid die me dwingt" maar het wordt als een gegeven beschouwd dat politici nu eenmaal als automaten reageren als je er een muntje in gooit. Daar kun je niet om heen. Het is ook een gegeven dat je gehoorzaam aan ze moet zijn (anders chaos). Dus dan is Pfizer het probleem en marktwerking. 

Hetzelfde zag je met Forum voor Democratie aan het begin van de Covid ellende. Ze eisten een hardere lockdown van het kabinet. Daar kwamen ze later van terug, maar het is het probleem als je partij niet door principes is onderbouwd. Je ruikt dat de verkiezingsoverwinning te behalen is door reactionair te zijn. Je bent tegen het kabinet, maar je draait hun standpunt om. Je zwalkt net zo als de heersers, maar de tegenovergestelde kant op.

Caitlin Johnstone is ook zo iemand. Ze fulmineert tegen de Amerikaanse roverheid die overal oorlog voert of uitlokt en noemt het een groep oorlogsmisdadigers (terecht), maar wil dan wel dat diezelfde criminelen je gezondheidszorg monopoliseren. Want dat maakt het gratis of zo. Want bedrijven zijn op winst uit en zonder die winst wordt alles goedkoper. Geld dat nodeloos naar 'fat cats' gaat. In de USSR en vele andere plaatsen hebben ze geprobeerd kapitaal te verketteren. Je eindigt er mee dat niemand in kapitaal investeert:fabrieken en machines staan weg te rotten. Er is geen sturing achter het kapitaal van mensen met 'skin in the game'. Het maakt niet uit of het over gezondheidszorg gaat of over auto's of schoenen.

Maar het verbazingwekkende is dus dat er mensen zijn die zowel binnen het domein van gezondheidszorg, het ene moment de overheid verketteren en aangeven dat er een enorme oversterfte is van een (bijna) verplicht toegediend en slecht getest 'vaccin' met lockdowns die desastreus waren en mondkapjes die verplicht waren en niet werkten. Maar het is nog niet voorbij of ze fulmineren al weer tegen 'marktwerking in de zorg'.

Marktwerking die kennelijk doorgeschoten is, maar waarvoor geen enkel bewijs is aan te dragen. Je mag niet zonder toestemming van de roverheid arts worden, zelfs als je arts bent mag je geen Ivermectine voorschrijven, een ziekenhuis beginnen, een gezondheidsverzekering beginnen zonder voorgeschreven dingen te verzekeren en te gehoorzamen aan een gigantisch ministerie dat geld en gunsten uitdeelt.

we demand you run healthcare

Universal healthcare human right

Government healthcare free health care

healthcare socialism capitalism

socialims healthcare rabbits

healthcare government run education

 

 

Comments: