Projectie als gereedschap

Vrijspreker: U zag nog een reden waarom projectie irritant is, maar een heel nuttig gereedschap.

Opperdienaar: Neem Robert Reich, een typisch academische verdediger van het heerser slaaf model. Hij maakt zich erg druk over trickle down economics, een verzonnen label zonder echte definitie, waarvan niemand zelf beweert dat hij er aanhanger van is.

Robert Reich trickle down

Als je dat leest en projectie begrijpt, snap je onmiddellijk dat de man een voorstander is van trickle down economics. Van het type:"Geef al je inkomen aan de hoogste heerser en van daaruit druppelt het terug de samenleving in en kun je er van profiteren. Dat is niet een hypothese, deze reactie zag ik onlangs op de socials van iemand die de energiebedrijven wil nationaliseren. Hij legde uit hoe je daar van ging profiteren als onderdaan.

Trickle down opmerking

Hij deelt je ook nog even mee dat 'trickle down economie' een grote leugen is. Het is zelfs erger dan een leugen, het is propaganda. Maar belangrijker is dat hij kennelijk gelooft dat geld aan de top 'gedoneerd' uiteindelijk naar de onderdaan doordruppelt.

Zo zijn ook de grootste zelfverklaarde haters van fascisme de grootste fascisten.

Vrijspreker: Hoe helpt dat je in de praktijk?

Opperdienaar: Mensen vertellen je gelijk wat hun 'hang up' en zwakte is. Daar kun je je voordeel mee doen. Neem de ondergang van de cryptobeurs FTX.

CEO Sam Bankman Fried (wie verzint dit soort namen) smeekte om regulering want er zijn nu eenmaal slechte mensen, dus er moet gereguleerd worden. Hij wilde al zijn geld aan liefdadigheid geven, doneerde 40 miljoen aan de democraten (1 na grootste donor), beloofde 1 miljard en stond op het podium met Tony Blair en Bill Clinton en was ook partner met Klaus Schwab's WEF.

Dus hij moet wel goed zijn dachten de mensen die geloven dat hebzucht het diepste probleem is en iemand die al zijn geld weg wil geven aan 'effective charity' wel goed moet zijn. Die mensen zijn dus het haasje. Maar projectie als gereedschap voor inzicht had je verteld dat iemand die het als belangrijk vindt dat iedereen gereguleerd moet worden omdat er slechte mensen zijn, eigenlijk zegt "ik moet gereguleerd worden". Hij zei zelfs niet zo lang geleden dat sommige exchanges al defacto failliet waren. Vertaald vanuit linksmens projectie taal betekent dat "Ik ben defacto failliet"

Maar ook als je zijn eigen uitspraken goed geanalyseerd had, had je het kunnen weten

Natuurlijk is de roep des volks om regulering niet van de lucht. Action, reaction, solution. Dit ondanks Bernie Madoff en John Corzine.

 

 

 

 

Comments:

Doneer5