De volgende trap

Vrijspreker: In de USSR en Mao's China zag je dat aan het einde, er keihard gelogen werd over nagenoeg alles. Wat is het verschil met het huidige westen?

Opperdienaar: Keihard liegen is natuurlijk enorm schadelijk voor het vertrouwen als het uitkomt, net als geld drukken enorm schadelijk is voor de waarde van een munt. Keihard liegen is daarom iets wat overheden zo lang mogelijk proberen te vermijden. Dit is dan ook de reden dat de overheid een leger academici betaalt om hun leugens enige geloofwaardigheid te geven. Er zijn immers leugens, grotere leugens en statistiek.

bill gates lie with statistics

Maar op een gegeven moment is het niet meer voldoende om de waarheid te verhullen met het veranderen van definities (natuurlijke immuniteit, vaccins, pandemie, groepsimmuniteit, inflatie, werkeloosheid, klimaatdata "we must hide the decline") en moet een overheid sterkere wapens inzetten. Maar als keiharde leugens ontmaskerd worden, zakt de geloofwaardigheid enorm en dan wordt censuur onvermijdelijk. Aanvankelijk kun je nog wegkomen met propaganda, je noemt iets nepnieuws, een komplot theorie of desinformatie en de meeste onderdanen kijken er gelijk niet meer naar. Hen is nooit geleerd om zelf na te denken en waar van onwaar te onderscheiden. Het enige wat ze geleerd is, is welke experts te geloven. Ze denken dat ze dan wetenschappelijk bezig zijn.

Daarom zag je in de USSR en China ook dat de meeste belachelijke dingen beweerd werden om een positieve spin aan de situatie te geven waarvan iedereen met zijn eigen ogen kon zien dat het belachelijk was. Maar goed het meest belangrijke commando in 1984 was dan ook te negeren wat je met je eigen zintuigen kon waarnemen.

In de progressie van sjoemelen, liegen, censuur volgt uiteindelijk keiharde onderdrukking. Dit omdat alle andere methodes uiteindelijk ontmaskerd worden. Afgelopen week werd David Icke de toegang ontzegt tot Nederland en de hele EU. Hij mocht niet spreken bij het monument voor de vrijheid. David Icke is iemand die in 1997 het volgende beweerde. 

elena gorokhova lying

Orwell force fraude state

 

Comments:

Doneer5