Leger van misfits

Vrijspreker: U heeft een advies voor libertariërs. Wat is dat?

Opperdienaar: Elke succesvolle beweging gebruikt een leger van misfits om aan de macht te komen. Deze strategie werd al in de bijbel genoemd. Jezus bijvoorbeeld vertelde het volgende verhaal:

"Het Koninkrijk van de hemel kan vergeleken worden met een koning die een bruiloftsfeest organiseerde voor zijn zoon. Hij stuurde zijn slaven op weg om de genodigden voor de bruiloft te roepen, maar ze wilden niet komen."

Dit kun je vergelijken met libertariërs die iedereen op hun feestje willen uitnodigen, maar niemand wil naar hen luisteren.

“Alles voor het bruiloftsfeest is klaar, maar de genodigden waren het niet waard. Ga daarom naar de toegangswegen van de stad en nodig iedereen die je tegenkomt uit voor de bruiloft.” De slaven gingen naar de wegen en nodigden iedereen uit die ze tegenkwamen, zowel slechte als goede mensen."

De koning nodigde dus een leger misfits uit die nergens welkom waren. Dit is iets wat elke succesvolle rebellen beweging doet. Hitler kwam aan de macht dmv de SA, een leger misfits en perverselingen. Bij de nacht van de lange messen, ruimde hij ze uit de weg via het leger, een sterkere club misfits. 

Vrijspreker: Je accepteert eerst iedereen in je leger en probeert daarna een upgrade te krijgen.

Opperdienaar: Precies. Je ziet de democraten in de VS deze truc ook weer herhalen. Black Lives Matter, immigranten, pedofielen, transgenders, groomers, noem maar op. Iedereen die zich niet welkom voelt is welkom. Ze hoeven niet echt niet welkom te zijn, het is genoeg om het ze te laten geloven. Je zegt gewoon dat je meest geduchte tegenstander een hekel aan ze heeft. Ze geven een enorme toewijding in ruil voor een minimaal schouderklopje. Uiteindelijk kun je ze altijd uit de weg ruimen als je de macht eenmaal hebt. De democraten hebben zo joden, moslims, homo's, feministen, kortom allerlei mensen die zich onderdrukt voelen, verzamelt. Zelfs als die onderling van mening verschillen. De trans haten de feministen, de moslims en de joden haten elkaar, de groenen willen iedereen dood, dat is allemaal geen probleem. Iemand als Bernie Sanders, een traditionele Marxist, gaat ook gemakkelijk in de klimaat hysterie mee als dat de weg naar de macht is, ook als hij daarmee zijn eigen vakbondsachterban onder de bus gooit. Je moet natuurlijk niet per ongeluk laten zien hoe je er echt over denkt, of als het toch naar buiten lekt, moet je snel je tweet verwijderen.

Trash refugees helping 

Libertariërs moeten ook niet proberen de lokale grachtengordel elite te overtuigen. Dat gaat je niet lukken, want die hebben te veel eigendunk en te veel te verliezen. Ga liever het kapitalisme verkondigen in landen waar ze tientallen jaren onder het communisme leden en nog steeds arm zijn. Deze mensen staan open voor nieuwe ideeën. 

Comments: