Te dom, dik of drugged voor defensie

Vrijspreker: Naarmate een overheid groeit, moet de bevolking noodzakelijkerwijs dommer worden. Hoe ver zijn we?

Opperdienaar: De propaganda waarmee de groeiende overheid bij elkaar gehouden wordt, raakt steeds meer onderdelen van het leven en de tegenstrijdigheden worden steeds duidelijker als de intelligentie van de onderdaan gelijk zou blijven. Vijanden veranderen steeds sneller in bondgenoten en andersom. Personen veranderen ook sneller van icoon tot paria en andersom.

Toni Blair Gadaffi

Ook universiteiten zijn niet uitgesloten van de groeiende waanzin. Studenten van de TU Eindhoven produceerden bijvoorbeeld een auto die CO2 uit een lucht haalt met 'een filter'. Dit is niet de eerste keer dat energieverslindende installaties gebouwd worden met dit doel. Het vinkt natuurlijk alle speerpunten van politici af, maar wetenschappelijk is het waanzin. Maar goed, jaren geleden las ik al reclames van de auto industrie waarin gezegd wordt: "Ook door fiscale ingenieurs ontwikkeld". Ik denk dat de huidige producten alleen door maar door fiscale ingenieurs in elkaar worden geflanst. Dit vliegtuig bijvoorbeeld.

Maar over het algemeen blijft de kern van de roverheid, het leger dat de gewelddadige ruggengraat van de roverheid vorm, buiten schot. Elke derde wereld dictator weet dat je, zelfs als je munteenheid waardeloos wordt, je je leger moet blijven betalen in klinkende munt.

Venezuela army toilet paper

Maar nu blijkt in de VS dat mogelijke rekruten voor het leger, te dom, te drugsverslaafd of te dik zijn. De test resultaten zijn 10% gedaald tijdens Covid.

Vrijspreker: Zou dit dan het einde zijn van een modern empire?

Opperdienaar: Misschien wel, het wordt moeilijk een economische basis voor de hele overheidsfabriek overeind te houden met dit soort onderdanen. Nu geven ze daar niet veel om, maar als het leger incompetent wordt, wie moet de heersers dan beschermen? Oorlogen op meerdere fronten zit er dan niet meer in. Niet alleen omdat het leger dat niet meer kan, maar ook omdat de belasting ervoor niet te innen is.

Maar het blijft een race to the bottom, net als met fiat munteenheden is het niet altijd duidelijk wie het eerst aan de grond zit

Comments:

Doneer4