Oorlog op 3 fronten

Vrijspreker: U verbaast zich er over dat een empire altijd aan het einde met iedereen oorlog zoekt. Hoe zit dat?

Opperdienaar: Naast dat de VS duidelijk oorlog zoekt met Rusland door ze helemaal in te sluiten met Nato bases en ze ook financieel helemaal af te sluiten, vlogen ze laatst ook B52 bombers over het Midden Oosten ter intimidatie van Iran. Ook vliegen er om de havenklap politici naar Taiwan om te zorgen dat de Chinezen voldoende geïrriteerd blijven. Dat doet erg denken aan andere totalitaire heersertjes uit de geschiedenis die het een goed idee leek om het tegen iedereen tegelijk op te nemen. 

Als je er aan gewend bent dat geweld werkt (voor jou als heerser), dan wil je de succesformule kennelijk uitbreiden. De geschiedenis wijst dat dit tegen zijn grenzen aan loopt. Er lopen ook al een hele berg oorlogen tegen de eigen onderdanen. Oorlog tegen drugs, oorlog tegen armoede, oorlog tegen terrorisme (uitgebreid met binnenlands terrorisme zoals oppositie voeren), oorlog tegen voedsel, CO2, stikstof, vlees eten, roken, drinken, virussen, ongevaccineerden, huizenverhuurders, boeren, oorlog tegen geld verdienen, teveel oorlogen om op te noemen.

war on jobs

Je merkt dat de roverheidsdienaren vaak vergeten zijn dat ze niet zo lang geleden het tegenovergestelde standpunt van nu aanhangen. Het is niet meer bij te houden. Zo werd de persvoorlichter van het Witte huis er laatst mee geconfronteerd dat ze ooit tweette dat de verkiezingen gestolen waren. Dat ging dan natuurlijk om de vorige verkiezingen. Nu is het een halszaak om de uitkomst van de verkiezingen in twijfel te trekken en de mensen die het deden, worden nu gemarteld in gevangenissen.

Vrijspreker: Een oorlog op meerdere fronten, wordt meestal verloren op alle fronten.

Opperdienaar: Het is inderdaad moeilijk om met geld en grondstoffen te blijven smijten om ze allemaal te voeren. De benodigde offers van de eigen bevolking, put deze vaak uit, terwijl het aantal slachtoffers dat de handen in een slaan, groeit. 

 

Comments:

Doneer3