Rookmelders

Vrijspreker: U hebt wat te zeuren over rookmelders. Wat is dat?

Opperdienaar: Op een gegeven moment lig je wakker omdat zo'n ding met een harde regelmatige piep aangeeft dat hij zich niet lekker voelt. Je weet gewoon dat er een lobby is die maanden de overheidswielen gesmeerd heeft om die dingen verplicht te krijgen. En dat zo'n lobby zichzelf nooit opheft als het doel bereikt is wanneer iedereen zo'n ding aan het plafond heeft hangen. Nee, dan moeten ze elke 10 jaar vervangen worden. Veiligheid eerst, daar gaat het ze om. En daarna moet je er op elke verdieping 1 hebben en dan moet hij waarschijnlijk ook koolmonoxide kunnen detecteren. Misschien daarna om de 5 jaar vervangen en dan moet hij ook stikstof kunnen detecteren of CO2. Er komt gewoon nooit een einde aan. 

Dus in een land van 17 miljoen mensen, liggen er elke nacht 100 te vloeken omdat dat rotding niet stil kan blijven. Het lijkt ook wel of er 10 batterijen inzitten, je krijgt ze niet stil

Vrijspreker: Op zich is zo'n regel toch nog wel op te volgen, toch?

Opperdienaar: Er zijn talloze lobbies die allemaal zo werken. Ze zitten de hele tijd te broeden op wat ze nu weer gaan toevoegen aan het lijstje mandaten en verboden. Weer is de belasting een beetje hoger: 'Death by a thousand paper cuts'. Natuurlijk heeft de onderdaan niet door waar zijn agressie vandaan komt. Hij voelt de duizend papiersneden wel, maar zie de oorzaak niet. Het kan toch zeker niet de groep mensen zijn die er alles aan doen om hem te beschermen? Hij moet ook een prik nemen en een tweede en een derde en een vierde en dan elke 3 maanden een update. Alles om oma te redden die de komende winter gaat doodvriezen omdat ze de energierekening niet kan betalen.

Dit is de zogenaamde ongebonden agressie en ongebonden angst waar Mattias Desmet het over heeft. De onderdaan heeft wel het idee dat hij van alle kanten genaaid wordt, maar als hij om zich heen kijkt, ziet hij alleen maar mensen die hem willen beschermen. Van die charmante types die continue benadrukken het best met hem voor te hebben.

Dark lord brandon

Joe brandon

picard joe brandon

 

more dark brandon 

Comments:

Doneer3