De echte stikstof crisis

Vrijspreker: Er schijnt een stikstof crisis te zijn. Is re te weinig gebonden stikstof voor munitie en kunstmest?

Opperdienaar: Nee, er is teveel. Het is weer zo'n crisis die je uitgelegd moet worden door experts, anders zie je hem niet. Die experts zeggen dat doordat er gebonden stikstof bij de veeteelt vrijkomt, dat de flora en fauna in die omgeving er iets anders uit gaan zien en daarom moeten die boeren hun bedrijf halveren en de vrijgekomen grond kan dan natuurlijk voor landbouwprijzen naar de overheid die er daarna woningbouw grond van maakt en het voor een veelvoud verkoopt. Jan met de D66 Pet denkt natuurlijk dat hij de biodiversiteit aan het redden is. Nu zwemmen er ook geen zoutwater vissen meer in Nederland, dus de fauna is al veranderd na inpoldering, maar vanaf nu mag er niets meer veranderen. Aan de natuur tenminste. De onderdaan moet de hele tijd veranderen, hij doet alles altijd verkeerd.

Gebonden stikstof is nodig voor explosieven en kunstmest. Het was altijd een schaars goedje en het beste spul kon je uit vogelpoep halen: Guano. Oorlogen zijn gevochten over eiladen met vogelpoep. In 1856 nam het Amerikaanse congres zelfs een vogelpoep wet aan. Want zonder het goedje was er geen mest en geen buskruit voor oorlog. Dit veranderde allemaal na de uitvinding van het Haber Bosch proces. Nu kon kunstmatig ammonia gemaakt worden. Het stelde Duitsland in staat explosieven te maken ten tijde van WWI omdat de Engelsen het Chileense spul blokkeerden. Er wordt zelfs gezegd dat toen Nixon naar China ging, de Chinezen als eerste toegang wilden tot het Haber Bosch proces.

Nu is het vreemde dat veel van die kunstmest uit Rusland komt omdat er daar veel aardgas is. Het vreemde is dat onze roverheid aanstuurt op een oorlog met Rusland, maar we dan een toekomst met oorlog tegemoet zonder munitie, eten en warmte. Maar maak je geen zorgen, want wij kopen geen Russisch goud meer en zij hebben onze euro's keihard nodig. Nou ja, niet om er wat voor te kopen want dat mag niet, want ze worden gelijk bevroren, maar om Lagarde van de ECB te helpen de zaak bij elkaar te houden. Misschien mogen ze bij ons een superjacht kopen. Gelukkig hoeven we daar dan geen brug voor af te breken, want je neemt hem gewoon al op de werf in beslag.

Vrijspreker: Milton Friedman zei ooit dat als de overheid de leiding kreeg over de Sahara dat er dan binnen 5 jaar een tekort aan zand zou zijn. Gaat hetzelfde met stikstof gebeuren?

Opperdienaar: Ik denk het wel. Eerst die boeren bedonderen en dan is er opeens een tekort aan stikstof. Het doet allemaal aan de grote sprong voorwaarts denken. 

stikstofprobleem

taking farm violence

cows propaganda

 

 Boer schuld stikstof

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp