Immigranten

Vrijspreker: U heeft het eigenlijk niet veel over immigratie? Wat zijn Uw standpunten?

Opperdienaar: In een vrije samenleving zou iedereen vrij moeten kunnen gaan en staan zonder privé eigendomsrechten te schenden. Dan levert een immigrant alleen maar voordelen op en heeft geen nadelen. Het is niets anders dan verhuizen. Maar als er gestemd wordt over privé eigendom en de immigranten kunnen die eigendommen claimen of er over stemmen, wordt het allemaal wat ingewikkelder. Stel de immigrant is gevlucht uit een land waar de heersers de samenleving tot gekte hebben geïndoctrineerd. Die mensen realiseren zich zelden dat hun bovenkamer beschadigd is. Ze denken dat hun land gewoon wat pech had en geluk te maken, of het ging prima, maar er kwam opeens een knotsgekke madman uit het buitenland die als een hondsdolle ongeprovoceerd onderdanen begon af te slachten met een voorkeur voor kraamklinieken, babies en beschermde diersoorten. Ze zijn nog steeds overtuigd van hun theocratie of socialistische heilstaat. Op deze lokatie gaat het wel werken.

Communism lets try another spot 

Wat altijd interessant is, is hoe immigranten zich verdedigen tegen de zondebok functie als de regering van hun nieuwe gastland onvermijdelijk de samenleving de grond in stampt. Ze krijgen gegarandeerd de schuld en weten al dat dit het geval zal zijn. Daarom voelen immigranten vaak dat ze moeten laten zien hoe weinig loyaliteit ze hebben met het land waar ze uit vertrokken zijn. Toch maakt dat niet zo veel uit denk ik. Als de oorlogspropaganda start, worden ze gewoon in hetzelfde hokje gegooid als hun lotgenoten die hun afkomst niet verloochend hebben.

Stel je was een jood in nazi Duitsland, had het wat uitgemaakt dat je je heel erg Duits voor deed en je joodse wortels zo veel mogelijk van je af wierp? Of je bent een Rus en je vertelt iedereen die het wil horen hoe erg je Poetin haat en de hele dag met schaamte over straat loopt. Word je bij een oorlog in een beter vakje gegooid? Ik denk het niet, omdat de bruinhemden die het vuile werk doen, dat soort subtiliteiten niet snappen. Collectivisme is een dodelijk gif. 

Stel je bent een Russisch sprekende in de Oekraïne en je geeft aan hoeveel je Poetin haat en van Zelinsky houdt. Maakt het uit als de gevolgen van miljarden aan leningen voor wapens terugbetaald moeten worden en er een zondebok nodig is, of een groep belastingslaven om leeg te melken? Ik denk het niet. Zeker niet van iemand die de oppositie verbiedt en de pers nationaliseert.

Ook achteraf zie je het nog steeds. Maakt het uit of je een goede Duitser was of een slechte Rus of Amerikaan na WWII? Nee, het wordt allemaal met de collectieve kwast dezelfde kleur geschilderd.

 

Comments:

Doneer3