Totaal ongeprovoceerde aanval van hondsdolle gek

Vrijspreker: U heeft een idee om de bullshit detector te optimaliseren. Hoe zit dat?

Opperdienaar: Als je iemand hoort vertellen dat hij door de Schilderswijk liep en daar aangevallen werd door 3 jongemannen, een vuistslag kreeg en daarna van zijn portemonnee bestolen werd, hoor je hem nooit zeggen:"In een totaal ongeprovoceerde aanval, ben ik geslagen en van mijn portemonnee bestolen".

Dat 'ongeprovoceerde' zegt hij er niet bij omdat het voor zich spreekt. Het is zelfs zo dat als hij benadrukt dat het ongeprovoceerd was, dat de kans groot is dat het geprovoceerd was. Je bullshit detector moet direct afgaan als zoiets gezegd wordt.

someone is feeling guilty

9/11 was ook een zogenaamd totaal ongeprovoceerde aanval, maw de heersers van Ingsoc hadden niets gedaan om deze aanval over zich af te roepen. Ze zaten gewoon een beetje onschuldig in hun Pentagon te zitten en boem. Als ze gelijk het ongeprovoceerde aspect van de aanval uitroepen, moet je gelijk gaan zoeken wat ze hebben gedaan als provocatie. Dat 'ongeprovoceerd' staat er bij om te voorkomen dat je decennia lange militaire acties betaald van jouw belastinggeld nader onder de loep gaat nemen.

Als de vijand een hondsdolle gek genoemd wordt, zoals met Khadaffi, dan moet je gelijk gaan lezen wat hij te zeggen had. Want de 'hondsdolle gek' opmerking is bedoeld om te voorkomen dat je gaat zoeken naar de argumenten voor zijn handelen. Je heersers zijn bang dat je wel eens kan ontdekken dat je eigen overheid er een hand in had.

Vrijspreker: Dus zodra je de woorden 'ongeprovoceerd' en 'irrationele dwaze gek' hoort, spits je oren?

Opperdienaar: Inderdaad, het rust een beetje op het idee "geloof de overheid nooit totdat ze het officieel ontkennen". Ook bij 'laffe aanval' en 'komplotdenker' trouwens. Dit wordt je aangereikt als iemand zichzelf opblaast. Ja typsich 'laf' moet je dan denken. Ook niet gaan graven in wat die persoon allemaal overkomen is waardoor hij op dit trieste punt in zijn leven belandde. Gewoon weer een laffe irrationele dwaas met een komplottheorie die een totaal ongeprovoceerde aanval uitvoerde. Zoals er de laatste tijd verdacht veel zijn.

Ik zit te denken of "russische desinformatie volgens 50 intelligence officers" en  "safe en effective" je ook gelijk wantrouwig moeten maken.

elephant pfizer ukrain war

Comments:

Doneer2a