Kunst: Oude wijn in nieuwe zakken

Vrijspreker: Er is iets opmerkelijks aan de hand met kunst volgens U. Wat is dat?

Opperdienaar: De kritische drinker bespreekt het hier. Veel nieuwe films, zijn gewoon gerecyclede oude films waarbij ras of seks van de hoofdrol spelers zijn veranderd. Aangepast aan het nieuwe racisme en seksisme:  Iedereen een donkere huidskleur en de held heeft geen penis. 

Neem een oud idee en vervang een jongen door een meisje, of een blanke door een zwarte. Eigenlijk is het zoals socialisme ook steeds een comeback maakt. Je had eerst socialisme op basis van sociale klasse, dus bovenaan de arbeider als goed en onderaan de bourgeoisie/kapitalist als slecht. Deze laatste wordt dan uiteindelijk in een kamp om zeep geholpen. Dit vernietigt de economie omdat je de meest succesvolle ondernemers doodt en blijft zitten met faalhazen. Het vernietigt alleen niet het socialisme, dat komt gewoon terug met een paar cosmetische wijzigingen. Socialisme op basis van ras bijvoorbeeld, nationaal socialisme. Nu is er bovenaan het germaanse überras als goed en onderaan de joodse üntermensch als slecht. Net als in de hedendaagse kunst; je wijkt niet van de succesformule af (goede en slechte groep mensen), maar verandert gewoon een paar spelers en de onderdanen zien het als iets fonkel nieuws. De onderklasse gaat weer naar een kamp, zoals te doen gebruikelijk, dat stuk blijft identiek.

Waarom nu geen gevaccineerden en ongevaccineerden als boven en onderklasse? Ook hier kan een wetenschappelijk sausje overheen (follow the science) en wordt volop censuur gebruikt om andere meningen te onderdrukken. De kampen zijn al gebouwd in sommige delen van de wereld (Howard Springs).

Je kunt de fascist herkennen aan zijn ongegeneerde promotie van zijn tolerantie aan iedereen die het maar wil horen. Net zoals mensen die ongezond eten, aan iedereen die het maar wil horen uitleggen dat ze geen druppel alcohol drinken, de roker trots vertelt dat hij zo'n goed dieet heeft, de alcoholistde mishandelende ouder dat hij zijn bejaarde moeder een dagje op sleeptouw neemt, zo benadrukt de nieuwe fascist zijn diversiteit. Alle huidskleuren zijn geoorloofd, alle geslachten en alle seksuele geaardheden. Het kan niet tolerant genoeg zijn. Hij noemt zichzelf een liberaal. Maar oh wee als je mening afwijkt. Naar de gulag. 

Hier een opsomming van elke roodharige in stripboeken die ge-race-swapped is.

Vrijspreker: Zijn er nog andere swaps mogelijk?

Opperdienaar: Behalve seksuele geaardheid/geslacht en ras, kun je ook wat creatiever te werk gaan en de goed slecht verdeling op basis van eco ellende doen. Ook milieuzondaars zijn prima op te sluiten. Je kunt daar ook een wetenschappelijk sausje over heen gieten. Er is van alles mogelijk. In China waren aanhangers van Confucius de klos, in Cambodja iedereen die intellectueel was (bril dragen voldoende).

Niet alleen in films is alles omgedraaid. Ook de zanger Neil Young is 180 graden gedraaid.

 Neil young

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp