Televisie

Vrijspreker: Opperheerser Rutte drong er op aan dat een debat met Thierry Baudet op televisie te zien moest zijn en niet ergens weggestopt op het internet.

Rutte tv internet

Opperdienaar: Je vraagt je af in wat voor tijd de heersers leven. Maar sinds Wim Kok een computer muis probeerde te misbruiken, weten we dat eigenlijk al. Het is vaak zo dat heersers heel erg achterlopen met de laatste ontwikkelingen. Ze zijn altijd bezig de vorige oorlog te winnen, hielen likkend tegenstanders uitschakelend op weg naar boven, niet meer helemaal in de gaten dat de vrije markt de wereld om hen heen veranderd heeft. TV is bekend terrein. Natuurlijk zo'n heerlijke gereguleerde zender met een vergunning van de staat vol met socialisten die van te voren de vragen doorsturen aan de favoriete kandidaat. Slechts 1% van NPO journalisten noemt zichzelf rechts. Een mooie balans.

De PvdA wil een Facebook belasting gaan invoeren om de lokale journalistiek te redden. Ik denk dat de journalisten die met de overheid een pact gesloten hebben, hier net zo goed uitkomen als de taxi chauffeurs dat met hun vergunningen doen. Wij van de overheid hadden ook ooit religie nodig om ons het mandaat van God excuus te geven (Ayn Rand's Attila and the witch doctor), maar toen religie dreigde het onderspit te delven tegen de wetenschap, kozen we geleidelijk aan eieren voor ons geld en kochten net zo gemakkelijk wetenschappers als we voorheen priesters kochten. Het duurde misschien 200 jaar, maar langzamerhand werd centraal wetenschappelijk plannen van de economie en samenleving via bestelde onderzoekjes algemeen goed. De priesters konden als pedofielen aan de kant gezet worden.

Vrijspreker: Gaan de reguliere media en TV het onderspit delven als het gaat om propaganda verpatsen, net zoals religie dat deed?

Opperdienaar: Ik denk het wel. De kijkcijfers van de main stream media in de VS bereiken dieptepunt na dieptepunt. Op luchthavens wordt nog steeds CNN getoond, maar eigenlijk is het irrelevant geworden. Twee jaar lang zijn ze met Russische collusion bezig geweest als een hond die een oud kleed aan stukken trekt.  

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=zX2uR-KqD8o{/youtube}

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=P843ju6YYI4{/youtube}

Ik denk dat ze langzaam over gaan naar sociale media, zoals ze eerder van religie naar academici over stapten. De winnaars van toekomstige verkiezingen zullen degenen zijn die goed met sociale media overweg kunnen. Vooralsnog moet je goede contacten hebben met Twitter en Facebook om je politieke tegenstanders de mond te snoeren. Dit kan wel eens wat minder gemakkelijk blijken dan de huidige media, maar zoals uit het boek "The Master Switch" van Tim Wu bleek, is het de overheid vaak gelukt om losgeslagen nieuwe media in het gareel te brengen. Hij verwacht dat dit met het internet niet anders zal zijn. 

Vrijspreker: Is het internet niet te vluchtig om onder controle te brengen?

Opperdienaar: De tijd zal het leren, sinds de boekdrukkunst is informatie steeds goedkoper geworden en reproductie vrijwel kosteloos. Het wordt alle zeilen bij zetten om deze kat weer in de zak te stoppen. Facebook komt bijvoorbeeld met een intitiatief dat je elkaar kunt betalen via hun applicatie, een soort centrale crypto currency. Maar wie gaat dat accepteren als je ziet dat mensen met de verkeerde opvattingen van hun platform afgegooid worden (1,2,3)? Al die centrale zaken worden snel geïnfiltreerd en decentrale oplossingen zijn over niet al te lange tijd mogelijk. Decentrale munten zijn er al (crypto currencies) maar decentrale gegevens opslag en rekenkracht zal daar aan toegevoegd worden. Dan is een decentraal sociaal netwerk niet ver weg meer. Probeer dat maar eens te infiltreren.

Maar ik denk dat Rutte zijn feeling met de media een beetje kwijt is.

rutte halve zool

Comments:

Doneer3