Leiden en volgen

Vrijspreker: De afgelopen decennia heb je gezien dat conservatieven voornamelijk terrein prijsgaven aan progressieven. Wat zijn daar de gevolgen van?

Opperdienaar: Op gebied van abortus, de welvaartsstaat, homohuwelijk, het milieu, allerlei soorten regelgeving, kun je stellen dat het standpunt van de huidige conservatieven gelijk is aan dat van progressieven 10 jaar geleden. Het wordt wel het Overton venster genoemd. De leiders verleggen de grenzen van waar de volgers zich mogen bevinden met hun opvattingen.

Overton

Vrijspreker: Waarom is het zo essentieel om de leider te zijn?

Opperdienaar: Allereerst durf ik te stellen dat de enige reden dat progressieven bepaalde standpunten innemen is dat ze hun leidersrol willen benadrukken. Ze geven niet om het onderwerp an sich, maar de inschatting is: Als we onze tegenstanders voldoende intimideren en de-platformen, dan gaan ze wel om en dan is het aan iedereen duidelijk wie er de baas is. Hoe gekker het standpunt hoe beter eigenlijk. Dat laat nog meer zien wie er de baas is. Denk aan het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer of Winston Smith uit 1984 die gevraagd wordt hoeveel vingers zijn ondervrager ophoudt. Vooral bij overduidelijk rare opvatting is het mogelijk om te demonstreren dat jij de alpha male bent. "Mooie kleren he?" zegt de keizer. "jaja" antwoordt de onderdaan. "Hoeveel vingers steek ik op?", Winston: "5, 5". Moderne variant:"Hoeveel geslachten zijn er?" Onderdaan:"63, 63"

Degenen die anderen kan laten zeggen dat 2+2=5, straalt macht uit. Nadeel is wel dat als alle onderdanen in foute dingen geloven, de samenleving in elkaar stort. Naarmate onderdanen dommer worden, moeten de demonstraties van macht ook steeds dommer worden. Als onderdanen niet weten dat 2+2=4, dan kun je niet meer je macht etaleren door ze te laten zeggen :2+2=5.

Vrijspreker: Is het altijd zo dat progressief leidt en conservatief volgt en uiteindelijk ook schoorvoetend akkoord gaat met hun standpunten?

Opperdienaar: Het is niet altijd zo. Nee, soms is het andersom. Er valt mij een terrein op waar de progressieven momenteel volgen. Laatst zag ik het nieuws dat een Chicago cubs fan verbannen is van zijn club voor het maken van een zogenaamd racistisch ok sign. Dat zijn hoaxes die al eerder voorbij kwamen. Eerst met een kikker, toen met een clown, er zijn een aantal trollen die leidend zijn in het verzinnen van symbolen die zogenaamd racistisch zouden zijn en de progressieven en SJW volgen met hun woede. Matt Christiansen legt het goed uit in deze video

Ze dansen naar de pijpen van deze trollen. Deze trollen hebben duidelijk een zwakke plek gevonden. Ze verzinnen een symbool en planten het idee dat het homofoob, seksistisch of racistisch is. Omdat de SJW progressieven onbewust homofoob, seksistisch of racistisch zijn, geloven ze het gelijk. "Zo als de waard is vertrouwt hij zijn gasten." "Wat je zegt ben je zelf, met je kop door de helft. Ze vliegen gelijk in de gordijnen." De toeschouwer ziet alleen in dit schouwspel wie de leider en wie de volger is. De inhoud doet er totaal niet toe. Wie leidt en wie volgt? Dat telt.

Zo las ik laatst de volgende meme:

Attack the left from the left: So you want to give white supremacists free health care? 

De inconsistenties in hun standpunten zijn inmiddels zo gigantisch dat je er een vrachtwagen doorheen kunt rijden. Niet alleen kunt rijden, moet rijden. Ze zullen onvermijdelijk de gordijnen invliegen en dat laat het enige zien dat belangrijk is: Wie leidt en wie volgt?

Vrijspreker: Zijn er nog meer voorbeelden die U te binnen schieten?

Opperdienaar: Captain marvel is een feministische actie flim, waarbij een vrouw super powers in de schoot krijgt geworpen. Een beetje zoals scheiden van Jeff Bezos dat doet in de echte wereld. Nu is er een petitie om de actrice van captain Marvel, Brie Larson, te vervangen door een zwarte lesbische of transgender variant. De actrice is een uitgesproken ziener van allerlei onderdrukking op basis van geslacht en kleur, dus die petitie om haar te vervangen, komt hard aan.

Ik besprak het al eerder, dat voor libertariërs de enige hoop ligt, niet om terug te vechten, tegenstribbelend meegesleurd worden door het Overton venster, maar om voor de troepen uit te springen. Misschien is dit trollen wel het antwoord om dit te doen zonder je principes over boord te gooien.

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp