Snelle lancering

Vrijspreker: Hoe moet je te werk gaan als je een overheidsmonopolie ongedaan wilt maken?

Opperdienaar: Om te beginnen is dat bijna onmogelijk. Als de overheid een sector overneemt, zoals de gezondheidzorg, of de armenzorg, dan zorgen ze gelijk voor een leger fanatieke mensen die menen compleet afhankelijk van de overheid te zijn voor hun overleven. Dit kan de overheid ontzettend snel voor elkaar krijgen. Met net neutraliteit kreeg de overheid bijvoorbeeld voor het eerst een voet tussen de deur in het internet (als redder en beschermer van de vrijheid van meningsuiting). In de VS was het internet nog maar net onder de hoede van de FCC gekomen, toen Trump net neutraliteit al weer afschafte. Toch dacht iedereen gelijk al dat het over was met de internetvrijheid omdat de grote bedrijven het nu over zouden nemen. Dit terwijl in het korte bestaan van net neutraliteit nog nooit een internet service provider 'op de vingers was getikt'. Waarom dan die paniek? De FCC topman werd zelfs met de dood bedreigd na de afschaffing.

Vrijspreker: Maar is het dan volkomen onmogelijk een overheidskartel terug te dringen?

Opperdienaar: Het is wel degelijk mogelijk zoals te zien is met AirBnB en Uber. De taxi industrie leek volkomen gekarteliseerd. Een vergunning om een taxi ter rijden in New York kostte 1 miljoen dollar. Toen kwam Uber. Het is belangrijk dat het volkomen onschuldig lijkt en een enorme berg geld heeft. Met het geld kun je selectief heersers omkopen om een oogje dicht te knijpen. Dan zorg je dat onderdanen goed geld kunnen verdienen, zowel door veel goedkopere en betrouwbaardere taxi ritten, als met geld bij verdienen met hun auto door taxi ritjes te maken. Je subsidieert het om snel zo'n groei te krijgen en zoveel mensen afhankelijk te maken, dat het terugdraaien op enorme weerstand stuit, omdat zoveel mensen er afhankelijk van zijn geworden. Je moet dit ook wereldwijd doen. Soms raak je een stad kwijt, omdat het toch weer verboden wordt voordat de kritische massa bereikt is.

Vrijspreker: De overheid is te traag om het in de kiem te smoren?

Opperdienaar: Ja en je ziet hetzelfde met crypto currencies gebeuren. Alle economen en priesters van de staat waren ervan overtuigd dat het belachelijk was dat dit ooit iets kon worden. Ze geloofden het zelf zo heilig, dat ze dachten dat het afschilderen van crypto als een dood geboren kindje alleen gebruikt door drugs gebruikers en terroristen voldoende was om het de nek om te draaien. Maar ook hier zorgde een stijging als een raket er voor dat een grote groep mensen er wereldwijd werd ingezogen en een heel eco systeem er van afhankelijk werd. In Korea wordt er zo gespeculeerd in crypto munten dat de overheid afgelopen week een poging deed om de crypto beurzen te verbieden. Dezelfde dag spraken de minister van justitie en die van financiën elkaar tegen en binnen een paar dagen was er een petitie getekend tegen het verbod door meer dan 100.000 mensen, zelfs nadat het verbod ontkend was. In Korea bezitten 2 miljoen mensen crypto munten en die waren net bezig leuke winsten te maken.

Vrijspreker: Dus: groot budget, vol er in, als een raket omhoog en je geeft de overheid het nakijken. Als ze het willen verbieden, heeft het al te veel steun?

Opperdienaar: Inderdaad en verbieden is wereldwijd ook niet mogelijk zonder wereldregering en wereldleger. Overheden zijn ook bang dat als zij het verbieden in hun wijkje dat hun meest waardevolle slaven naar een andere belastingboerderij vertrekken waar het niet verboden is, waarna ze een hele nieuwe markt missen inclusief de bijbehorende substantiële belastingpenningen.

Vrijspreker: Dus daarom zijn  heersers nu bezig met het vormen van een wereldregering?

Opperdienaar: Ja, maar onderdanen moeten dat positief zien, als ze alsnog willen vluchten moeten ze de ruimte in en dat zou wel eens de redding  kunnen zijn van de mensheid als de onvermijdelijke extinction event  asteroïde inslaat.  Zo zie je maar, belastingen zijn goed.

 

Comments:

Doneer2