Hysterie

triggeredVrijspreker: Wie naar het gewone nieuws kijkt en zijn gezond verstand niet op nul zet, kan zich niet onttrekken aan het idee dat er van hysterie sprake is. Waar gaat dat naartoe?

Opperdienaar: De westerse wereld lijkt het epicenter te zijn en vooral rond universiteiten en media. Stephen Hawking, de eminente natuurkundige die na diagnose van zijn ziekte ALS nog maar 3 jaar te leven zou hebben, sprak 55 jaar na die diagnose tot ons via zijn computerstem om ons te vertellen dat de planeet temperatuurstijgingen van 250 graden te wachten stonden, met regen van zwavelzuur en Venusiaanse toestanden. Dit omdat Trump de VS uit het Parijs klimaatakkoord terug trok. Een akkoord dat er in voorzag dat 100 miljard per jaar van westerse onderdanen via commissies met wijze en integere ambtenaren naar de onkreukbare heersers van ontwikkelingslanden wordt overgemaakt. Hawking had het overigens over Venusiaanse toestanden en niet  over Venezolaanse toestanden.

Ondertussen bekogelen de media Trump met landverraad omdat zijn zoon met iemand uit Rusland gesproken had, die beweerde belastend materiaal over Clinton te hebben, maar dat niet had. Er lijkt een ware rusland hysterie de kop op te steken voornamelijk in de VS, maar de europese media nemen de persberichten maar ook de stemming klakkeloos over.

Ander bewijs van collectieve gekheid is bijvoorbeeld dit: Als je rechten gaat studeren in de VS kun je weggestuurd worden omdat je bij een ontgroeningsritueel een verkeerd grapje maakt (2 zinnetjes: Doe het condoom om je rechterhand. Doe het weer af). Of neem de Australische Premier beweert dat de Australische wet boven mathematische wetten staat. Dat doet wel enigszins denken aan Hitler en zijn 'primacy of politics' die vond dat economische wetten ondergeschikt moest zijn aan de staat en binnenlands beleid ondergeschikt aan buitenlands beleid. Een opsomming van alle hysterie, gaat te ver voor dit artikel en zal ik als bekend veronderstellen voor de lezers van dit artikel.

Vrijspreker: Waar zou die hysterie vandaan komen, zijn er voorbeelden op veilige historische afstand die ons meer duidelijkheid kunnen geven?

Opperdienaar: In de europese middeleeuwen brak vaak hysterie uit als gevolg van moederkorn vergiftiging. Een schimmel die vaak op granen als tarwe en rogge voorkomt. Moederkoorn produceert giftige ergotalkaloïden, zoals ergotamine, die kunnen leiden tot darmkrampen en doorbloedingsproblemen, waardoor vingers en tenen afsterven en hallucinaties kunnen optreden. Voor een volwassen persoon kan vijf tot tien gram moederkoorn dodelijk zijn. LSD is een stof die uitgaande van moederkoornalkaloïden kan worden gesynthetiseerd. Vooral in de middeleeuwen kwamen vaak vergiftigingen voor met besmet meel die soms epidemische proporties aannamen, leidend tot uitroeiing van hele dorpen of steden. 

Misschien dat het toeval is, maar het lijkt wel of veel mensen in een LSD trip zitten en overal demonen zien zoals deze neocon. Aan de progressieve kant hebben ze hun eigen demonen: racisme, seksisme, homohaat, wit privilege, anti-semitisme, haatspraak, islamofobie. Het lijkt er op of de manie weer aan alle kanten heeft toegeslagen.

Ook Salem, Massachusetts in 1600 is een beroemd voorbeeld waarbij onderdanen opeens overal heksen zagen in hun mede onderdanen die gelijk werden afgeslacht. Sommigen wijten dit geval aan hallicunaties door moederkorn.

Vrijspreker: Maar het laatst bekende geval van Moederkorn vergiftiging was in 1952 in Frankrijk, dus dat kan het toch niet zijn.

Opperdienaar: Mensen eten pas granen sinds de landbouw revolutie. Dat is slechts de laatste 5% van onze evolutie. Graankorrels zijn de embryos van graanplanten. Een pakketje energie voor de één, maar nageslacht voor de ander. Als dat nageslacht niet chemisch beveiligd was, dan zou het allemaal opgegeten zijn en zouden we geen graanplanten meer hebben. Misschien is hallucinatie de wraak van planten. Misschien verdedigen ze zich door mensen gek te maken. Een beetje gif en het immuunsysteem slaat op hol en de mens voelt zich aangevallen en ziet overal vijanden. Net zoals de aanvallen van 11 september het immuunsysteem van de VS in overdrive zette en het iedereen ging aanvallen, hiermee een schuldenberg verzamelend die tot de eigen destructie leidt. Net zo zeker als de Spaanse Armada dat deed voor het Spaanse rijk.

american flag shirt

 

Spanish Armada

the spanish armada 4 728

 

 

Comments:

Doneer2a