Non Agressie Principe

Vrijspreker: U ziet beschaving als een constante strijd tegen het non agressie principe. Hoe zit dat?

Opperdienaar: Veel libertariers beseffen niet hoe diep het non agressie principe in mensen geworteld is. Altijd willen onderdanen weten wie een conflict begon; wie als eerste onplezierig werd. Het zit gewoon in ze gebakken lijkt het wel. Als je de onderdaan in een conflict wil betrekken, moet je altijd de grootste moeite doen om verborgen te houden dat je het zelf begonnen bent. Neem nu het smeuïge conflict tussen president Trump en Mika Brzezinski, tv nieuws presentatrice en dochter van de onlangs overleden Zbigniew Brzezinski, auteur van 'The Grand Chessboard' en bekend van wapenleveranties aan Osama Bin Laden toen hij nog vrijheidsstrijder was tegen een bezettingsmacht.

brezinksy bin laden

Trump tweette:

trump tweet mika

De wereld was te klein. Het was een brute aanval op Mika, op vrouwen in zijn algemeenheid, google op de zoektermen en verontwaardigde krantenkoppen vliegen je om de oren. Trump de knettergekke vrouwenhater. Een tweet beneden de waardigheid van het ambt van het presidentschap. Losgeslagen of 'unhinged' is een woord dat achter elkaar herhaald wordt.

Vrijspreker: Duidelijke zaak lijkt me

Opperdienaar: Het was natuurlijk wel zo dat hieraan voorafgaand, Mika in haar programma min of meer zei dat Trump een kleine penis had. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar deed ze dat toch echt. Haar werkelijke uitspraak was over de handen van de president en dat die klein waren. “He’s covering his hands here because they’re teensy.” Maar de uitspraak over kleine handen gaat al terug naar de voorrondes van de presidentsverkiezing waarbij Marco Rubio over Trump zei:"Je weet wat ze zeggen over mannen met kleine handen". CNN bespreekt uitgebreid de correlatie tussen kleine handen en een kleine penis in verband met Trump. Het geheel wordt humoristisch en grondig besproken in de podcast 'Part of the Problem' van Dave Smith (vanaf 1:09).

Vrijspreker: Eigenlijk een soort publicitaire 'false flag' operatie. Een beetje onderhuids prikken en dan wachten op de tegenreactie en daar een hoop werk van maken, met bakken verontwaardiging over het ontbreken van waardigheid. 

Opperdienaar: Dat is altijd de truc. Als je 'false flag' operatie stijlloos is, dan zal de terugslag stijlloos zijn en daar moet je dan de nadruk op leggen. Als je 'false flag' operatie gewelddadig en terroristisch is, dan zal de terugslag gewelddadig en terroristisch zijn en dan moet je daar verontwaardigd over doen. Als je 'false flag' laf is, zal de terugslag laf zijn en moet je daar verontwaardigd over doen.

Vrijspreker: Zien onderdanen dan niet de initiatie, de aanleiding, de false flag? Als ze zo op zoek zijn naar het eerste geweld?

Opperdienaar: Projectie vindt zo vaak plaats, dat het onzichtbaar is voor de meeste mensen. Mensen die anderen van terrorisme beschuldigen en zelf terrorist zijn, die anderen laf noemen en zelf laf zijn, die anderen racist noemen en zelf racist zijn. Onderdanen kiezen in verwarring maar partij voor de eigen groep. Tenminste zolang ze een vijand wordt getoond die de eigen groep definieert. Wat dat betreft maar goed dat 'Europa onder vuur' ligt door Putin, ISIS, vluchtelingen, Trump en Brexit. Dat definieert Europa, creëert een Europese identiteit. Wie wil geweldsescalatie in nazi Duitsland nu terugvoeren tot  de invoering van de welvaartsstaat door Bismarck? Of tot het Pruisische onderwijs systeem met lijfstraffen? Je kunt wel blijven doorgaan. Dus bij operatie Himmler denkt je al Duitser. 'het zijn die rot Polen' weer, bij de aanslag van Herschel_Grynszpan: het zijn die terroristische joden weer. Dus uiteindelijk wordt het gewoon hullie en zullie. Je gaat terug in oorzaak/gevolg tot je een foute buitenstaander raakt. Dan stop je onmiddellijk, voordat je weer in de eigen groep komt. Dus als heerser is het niet belangrijk dat de ander inderdaad de geweld initiator is, maar dat er een eigen groep en een vreemde groep is. Alleen als alle deelnemers aan een conflict in de eigen groep zitten, worden oorzaak en gevolg verder uitgezocht. Er is geen makkelijk ankerpunt om intellectueel lui en uitgeput op terug te vallen.

Comments:

Doneer2