Agressiespeen

Vrijspreker: Hoe kan de heerser onderdanen hard aan het werk houden en exploiteren, terwijl de maatschappij zo verdeeld is na verkiezingen?

Opperdienaar: In de aanloop naar verkiezingen lijken tegenstellingen onoverbrugbaar, zeker in een land waar er 2 dominante partijen zijn. Vlak na de overwinning van kandidaat rood of kandidaat blauw, lijken de aanhangers van de verliezende partij niet bereid zich door de nieuwe heersers te laten uitbuiten.  Er is hen immers wijsgemaakt tijdens de campagne dat die nieuwe heersers idealen hebben die loodrecht op die van henzelf staan. Het demoniseren van de tegenstander tijdens de campagne, lijkt het onmogelijk te makend dat de onderdanen vrolijk door deze demon worden afgeperst na de verkiezingen. "Not my president" hoor je dan.

not my president

Er zijn zelfs oproepen om geen belasting meer te betalen.

Vrijspreker: Afscheiding zou voor de hand liggen.

Opperdienaar: Dat zal je zelden zien gebeuren. Vlooien hebben wel commentaar op de hond waar ze op zitten, maar zullen zich niet afscheiden. Progressief links zal zich nooit afscheiden van de hand die hen voedt via uitkeringen en subsidies. De slachtoffer mentaliteit staat overleven zonder dader niet toe. Conservatieven zouden zich eerder willen afscheiden, maar die weten ook wel dat er dan grof geweld gebruikt zou worden door de zombie massa en ook zij denken afhankelijk te zijn van 'defensie' uitgaven. Iedereen denkt over de rug van anderen te overleven in een staat. 

Vrijspreker: Maar hoe moet de uitbuiter dan van gezicht veranderen zonder dat de continuïteit in gevaar komt in een democratie?

Opperdienaar: Allereerst gaat de president zich verzoenend gedragen. Door niet zijn voormalige opponent in de gevangenis te smijten bijvoorbeeld. Maar de verliezers krijgen ook een soort agressiespeen om hun woede op stuk te bijten. Bij de vorige Amerikaanse verkiezingen bijvoorbeeld, kregen de republikeinen de agressiespeen aangereikt "Obama is niet in de VS maar in Kenya geboren". Hoewel deze claim als eerste uit de Hillary Clinton campagne kwam (tijdens de voorverkiezingen), gingen de Republikeinen er na de overwinning van Obama flink mee aan de slag, zoals een hond een oud stuk textiel verscheurd. Er werd op hoge toon om een geboortecertificaat gevraagd, maar uiteindelijk liep de hele zaak met een sisser af. De moegestreden 'birthers' legden zich bij de nieuwe situatie neer en gingen weer braaf werken en belasting afdragen.

De agressiespeen is te herkennen als een hopeloze strohalm waar de verliezer zich na de verkiezingen een tijdje aan vast kan klampen. Via zijn 'media echo kamer' krijgt hij te horen dat de strohalm een degelijke boomstam is en de gedemoniseerde nieuwe heerser zo goed als opgeruimd. 'Blijf hard doorwerken, deze situatie is tijdelijk' wordt hem verteld. Dit doet hem wennen aan de nieuwe situatie, zodat ook de Republikeinen onder Obama dapper doorgingen met duiten in de belastingzak gooien.

Vrijspreker: Wat is de agressiespeen voor de democraten na de verkiezing van Trump?

Opperdienaar: De strohalm is hier het idee dat Rusland de Amerikaanse verkiezingen gehackt heeft. Dat de beschamende democratische emails door Russen waren gestolen en 'weaponized' (Donna Brazile) en dat Putin de kreten 'lock her up. lock her up' en 'crooked Hillary' voor Trump had verzonnen. Voor wie in de echo kamer van democratische waanzin zit, lijkt het een inkoppertje. De overwinning voor Hillary was zeker totdat Putin zich mengde in de keuze voor de campagne slogans. 

De alternatieve theorie dat de emails door de vermoorde democraat Set Rich gelekt waren wordt door de linkse echo kamer van alle kanten tot fake news, knettergekke conspiracy theorie gebombardeerd. Het was namelijk gewoon een roofmoord waarbij hij 2 keer in zijn rug was geschoten maar waarbij vreemd genoeg niets gestolen werd en de FBI wel gelijk zijn computer in beslag nam en hij overleed in het ziekenhuis aan zijn niet fatale verwondingen.

Maar afijn afgelopen week was het zover. De zitting waarbij voormalig FBI baas Comey zou gaan onthullen dat hij Russische inmenging in de verkiezing op het spoor was totdat hij ontslagen werd door Trump. Dat was weer een tegenvaller. Hoewel de echo kamer nog steeds denkt dat impeachment van president Trump dichtbij is. Helaas had het verhoor van Comey het tegenovergestelde effect.

russia nothing hiding

Vrijspreker: Hoe lang blijft de hondsdolle verliezer zich nog op deze agressiespeen stukbijten?

Opperdienaar: Tot hij moegestreden is en hij weer klaar is om braaf belasting te betalen voor een president die hetzelfde beleid voert als de vorige (1) (2).

cnn2

 

Comments:

Doneer4