Robots stelen mijn baan

Vrijspreker: Er is de laatste tijd nogal onrust dat robots uiteindelijk de baan van onderdanen zullen overnemen. Is dat een probleem? 

Opperdienaar: Als heerser denk je natuurlijk gelijk:Hoe moet ik een robot belasten? 

Je kunt robots niet van hun productiviteit bestelen door ze te bedreigen. Maar onderdanen hoeven zich geen zorgen te maken, de heersers denken na over een oplossing. Een robot heeft een eigenaar en die kun je natuurlijk wel bedreigen. Kapitaal kan altijd belast worden via de eigenaar van kapitaal. Eigenlijk wordt de eigenaar productiever met de robot en dus kun je hem meer belasten zonder dat hij verhongert of failliet gaat.

Vrijspreker: Maar wat moet de vervangen werknemer dan doen?

Opperdienaar: Die krijgen een basisinkomen van de heersers. Hiermee worden ze afhankelijk van de staat en stemmen ze voor/steunen ze altijd  een grote staat met veel macht om te belasten. alcohol januskop

Vrijspreker: Maar moeten mensen voor hun eigenwaarde dan geen idee hebben dat ze iets toevoegen en van waarde zijn voor de maatschappij?

Opperdienaar: Ze zijn ook van waarde. Hun waarde is de dreiging die van ze uitgaat richting kapitaal scheppers en bezitters. Maar als ze perse wat willen doen, is dat altijd mogelijk. Zoals Keynes voorstelde kunnen we geld drukken, in flessen begraven op grote diepte en ze dat geld weer laten opgraven. Hebben ze werk. Onderdanen schijnen graag te willen zweten voor hun geld in tegenstelling tot heersers. Geen probleem, regelen we. Verder zijn er tal van baantjes mogelijk. Zo is het gebruikelijk om in China belangrijke zakendeals met alcohol te beslechten. Maar Aziaten kunnen niet zo goed tegen alcohol. Daarom huren ze soms proxy drinkers in. Het wordt dan opscheppen in de trend van:wedden dat mijn Ier meer kan zuipen dan jouw Schot? Je kunt dus een baan krijgen als zuipschuit in de functie van zuipschuit. Vervang dat maar eens door een robot. Het geeft tevens aan dat de concurrentieslag tussen het vervallende westen en het opkomende oosten helemaal nog niet in kannen en kruiken is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments:

Doneer2