USA versus de rest

Vrijspreker: U was laatst naar de film Napoleon geweest. Wat stak U daar van op?

Opperdienaar: Dat een initieel succes (bij Napoleon een overwinning bij Toulon, Austerliz) tot zoveel hoogmoed en vertrouwen kan leiden, dat het de zaadjes zaait voor een enorme catastrofe (invasie Rusland), waar zonder dat initiële succes normaal nooit zo veel mensen in waren getrapt. 'Over het paard tillen' zou een spreekwoord zijn dat hierop van toepassing is. Jeffrey Tucker beschrijft in dit artikel dat dit principe ook terug te vinden is bij andere dingen zoals bijvoorbeeld vaccins. Dit initiële succes (pokken) zorgde voor veel vertrouwen en daaruit volgde uiteindelijk wat volgens de auteur het Waterloo van vaccins wordt: het mrna 'vaccin'. Je zou eveneens kunnen zeggen dat het vroege succes van de VS (WW2 gebaseerd op een enorme productieve economie) voor een misplaatst en overtrokken vertrouwen zorgde, wat een zaadje zaaide voor een overtrokken (morele) kredietlijn en een reeks van falen (Vietnam, Irak, Afghanistan, Oekraine).

Raad van bestuur voor de mensheid

Vrijspreker: Bij OpenAI het bedrijf dat met ChatGPT in een recordtijd de 1 miljard gebruikers wist te bereiken, was onlangs een paleiscoup. Hoe zat dat?

Opperdienaar: Dit is hoe lang eerdere bedrijven er over deden om een miljard gebruikers te bereiken. ChatGPT had een miljard gebruikers op 11 mei 2023. Het kwam beschikbaar november 30 2022, dus in ongeveer een half jaar.

Crises en kansen

Vrijspreker: Hoe gebruiken heersers een crisis?

Opperdienaar: De eerste vraag die beantwoord moet worden is:"Hoe creëer je een crisis?" Dat doe je door allerlei etnische en religieuze groepen onder 1 overheid te plaatsen en zoals vorige keer besproken: Je onderdrukt een minderheid, totdat ze in opstand komen en eventueel hulp gaan zoeken bij een grote broer.

Determinisme en respect voor de geschiedenis

Vrijspreker: Wat is determinisme in relatie tot vrije wil?

Opperdienaar: Een determinist gelooft dat de hersenen niet anders zijn dan de lever, de nieren of een alvleesklier. Het is een klomp materie die zich aan de natuurwetten houdt en daarmee geen 'keuze' heeft om het 1 of het ander te doen, ondanks dat dit zo aanvoelt. Dat wil niet zeggen dat als je informatie in stopt op tijdstip X, dit alleen de reactie van de hersenen bepaalt. De hersenen hebben een geheugen en een geschiedenis. Dat betekent dat alles wat er in gegaan is in het verleden ook meespeelt bij de reactie op nieuwe informatie. Eigenlijk is dat ook niet anders dan andere organen. De lever reageert niet op het laatste glas wijn en de longen niet op de laatste sigaret, de geschiedenis telt. 

Hoe kom je af van de patriot wappies?

Vrijspreker: Hoe kom je als heerser af van patriot wappies, die een luis in de pels vormen van de totalitaire machthebber?

Opperdienaar: Altijd hetzelfde recept. Neem Netanyahu, hij ligt onder vuur vanwege corruptie en wil het rechtssysteem zo aanpassen dat hij de rechter kan ontslaan die hem vervolgt. Er volgen grote protesten vanuit de bevolking, hoewel niemand in de europese pers Netanyahu bespreekt zoals Victor Orbán. Wat je als heerser altijd paraat moet hebben is een minderheid die je vreselijk behandelt. Ze kunnen in opstand komen, maar je kiest ze zo zwak uit, dat dit geen kans van slagen heeft. De kans is groot dat ze bij verwanten in het buitenland steun gaan zoeken.

Nu is het geloofwaardig dat je vanuit het buitenland wordt aangevallen. Als timing belangrijk is, regel je zelf die aanval. Of je zorgt dat je eigen beveiliging net even ergens anders is en de aanval niet kan voorkomen. Als je de tijd hebt kunt je de minderheid net zo erg onderdrukken dat de aanval vanzelf komt. Op het moment van de aanval roep je heel hard:"Barbaarse ongeprovoceerde aanval".

Nu is het land in staat van oorlog en sluiten de gelederen zich. Wie durft zich in tijden van oorlog nog druk te maken over corruptie van de heerser? Niemand toch? Verder stuur je de patriot wappies de loopgraven in voor een onwinbare guerrilla strijd. Zo verminder je hun aantallen.

Vrijspreker: Zijn er meer voorbeelden te vinden?

Opperdienaar: In Oekraïne hetzelfde verhaal. De regering daar staat eigenlijk altijd op losse schroeven met meerdere revoluties in het recente verleden. Oekraïners weten wel dat hun heersers corrupt zijn. Tijd dus om een aantal onderdanen die nogal verwant zijn met Russen ...

ukrain election map

flink wat bommen en wetgeving op hun hoofd te gooien zodat ze zich op zijn minst 2e rangs burgers voelen. Na verloop van tijd kun je er van uit gaan dat ze hulp gaan zoeken bij de grote broer of dat de grote broer dat spontaan aanbiedt na het zien van de beelden. Nu heb je een land in een staat van oorlog en wie doet er dan nog moeilijk over corruptie? En je stuurt de patriot wappies weer de gehaktmolen in.

Vrijspreker: Nog een voorbeeld?

Opperdienaar: In de VS ligt de president ook nogal onder vuur vanwege corruptie via zijn familieleden. Zijn populariteit is gedaald tot 37%.  Het financiële systeem loopt al op zijn einde nu de schuld explosief oploopt met ook nog een stijgende rente. Bij vorige keren dat de rente opliep zoals vlak voor de covid pandemie, kwam er gelukkig net op tijd een crisis die het noodzakelijk maakte om weer even een hoop geld te drukken en wetgeving er door te drukken. Nu is het dan weer zo ver. Hoewel ik zelf hoopte op een nep invasie door buitenaardse wezens, lijkt het probleem nu een wereldoorlog te vereisen. We hebben een nieuwe 'axis of evil'.

axis of evil

Janet Yellen zei al dat de VS best meerdere oorlogen tegelijk kunnen financieren. Joe Biden zei hierover: Natuurlijk, we zijn het krachtigste land dat ooit bestaan heeft.

Vrijspreker: Verwacht U een false flag?

Opperdienaar: Het ligt wel voor de hand te wachten op de 'totaal ongeprovoceerde barbaarse aanval'. Dan moeten de patriot wappies waarschijnlijk het mitrailleurvuur in rennen of wat daar tegenwoordig voor doorgaat. Zoals bij Irak en Afghanistan zeg maar. Zodat er daarna nog meer goedgelovige blauwharige covid idioten over zijn die geloven dat centrale bankiers klimaatverandering kunnen bestrijden.

 

Konijnenfootprint

Mark de vos stond paniekerig te schreeuwen op de bijeenkomst voor alle vossen. "We eten teveel konijnen met zijn allen. Hier heb ik een grafiek waarop duidelijk te zien is dat de konijnen straks op zijn als we op de huidige manier voort blijven gaan. Wat geven we onze kinderen dan te eten? Onze konijnenfootprint is te groot. Er moet verandering komen."

De vossen keken elkaar verbijsterd aan. "Wie ben jij dan wel dat je dat denkt?", riep een vos achterin de zaal.

Rijk en reddeloos

Vrijspreker: In een vrije markt zal de controle van kapitaal steeds meer in handen belanden van mensen die het optimaal inzetten. Hoe werkt dat in een centrale plan economie?

Opperdienaar: Wat eerst moet worden toegevoegd is dat de rest van de mensen daar ook van profiteert. Als er geen kapitaal/arbeid verspild wordt aan nutteloze zaken, dan is de verspilling minder en wordt er veel geproduceerd van waar op dat moment behoefte aan is. Ook arbeid verplaatst zich naar gebieden waar zinvolle dingen worden geproduceerd.

Doneer3