PCR test voor sneuvelbereidheid

Vrijspreker: De media beweren dat de sneuvelbereidheid onder nederlanders toeneemt.

Opperdienaar: Ze beweerden een goot aantal dingen die niet klopten en komen altijd met die zogenaamde consensus van de man op de straat. Bij Covid en AIDS hadden ze tenminste nog die PCR test, de 'wetenschappelijke onderbouwing'. Dus zelfs als je niets anders kon zien dan een slecht griep jaar, gaf de PCR test duidelijkheid (Hoewel de uitvinder van de test Kary B Mullis beweerde dat je er geen diagnose mee kon doen en er desgewenst alles mee kon vinden bij voldoende cycli, omdat er van alles wel een molecuul aanwezig is). Hij beweerde ook dat Fauci een fraudeur en leugenaar was die geen wetenschappelijke cel in zijn lichaam had. Nu Fauci bekend heeft dat een aantal COVID regels 'gewoon verschenen' terwijl hij 670 miljoen dollar ontving, klinkt dat allemaal een stuk aannemelijker.

We willen niet escaleren

Vrijspreker: Toen de Cuba crisis speelde stonden de kranten er vol van. Nu lijkt een nucleair armageddon niet veel mensen te boeien. Hoe komt dat zo?

Opperdienaar: Wat zou je denken als je tegenstander alle nucleaire verdragen opzegt, je waarschuwingsradar voor een nucleaire aanval aanvalt en dan 2 minuteman raketten gaat lancerenNavo geeft Oekraine de go-ahead voor aanvallen diep in Rusland met Navo wapens inclusief nucleaire 'capable' F16's. Ik denk dat het je nerveus maakt. Verder stuurt de Franse president Macron troepen (adviseurs) naar de Ukraine maar deelt mee dat hij verder niet wil escaleren. Hij wil ook in het Midden Oosten niet escaleren. Poetin wil ook niet escaleren. Met al die staatshoofden die niet willen escaleren (2), doet het erg aan WWI denken

Deflatie, stagflatie, hyperinflatie

Vrijspreker: Nu de tekorten bij de overheid oplopen en de rente niet omlaag kan vanwege de inflatie, lijkt een zware crisis onvermijdelijk. Wat denkt de Opperdienaar hier van?

Opperdienaar: De rentecurve inversie duurt nu al 677 dagen (2 vs 10 jaar). Een rentecurve inversie geeft de onnatuurlijke situatie aan dat de rente voor korte termijn hoger is dan die voor lange termijn. Dit komt omdat de korte rente wordt bepaald door de centrale bank, terwijl de lange rente min of meer door vrijwillige aan en verkopen tot stand komt door beleggers. Die beleggers zijn kennelijk meer pessimistisch. Ze denken dat een crisis de centrale bank er toe zal dwingen op termijn de rente te verlagen. Natuurlijk is die lange rente niet geheel vrijwillig meer, aangezien de roverheid via regulering financiële instellingen dwingt ze te kopen. Een inversie van meer dan 500 dagen kwam slechts een paar keer in de geschiedenis voor (2008, 1929, 1974). In alle 3 van deze gevallen volgde een crash van de aandelenmarkten van 50%.

Byzantijnse regels

Vrijspreker: U weet waarom de roverheid altijd een totaal onwerkbare regelzee oplegt?

Opperdienaar: Omdat de staat veiligheid en materiële zekerheid belooft en dat gedoemd is te mislukken onder centrale planning, moeten ze de regels voor de onderdanen steeds ingewikkelder maken zodat ze slechte naleving  van de regels de schuld kunnen geven van hun eigen falen.

Denk aan de covid19 regels: 1.5 meter afstand houden, stukjes stof die betere bescherming geven dan een level 4 biolab, niet naar de sportschool maar wel fastfood bestellen. Dit alles gevolgd door: De cases lopen op want eigenzinnige wappie onderdanen die het allemaal beter weten dan onze experts, houden zich niet aan de regels.

Kleur verdwijnt

Vrijspreker: U zag een opvallend bericht dat kleur langzaam verdwijnt uit deze wereld. Hoe zou dat komen? 

colors disappearing 2

world less colors

Opperdienaar: Dat kwam inderdaad uit een onderzoek met AI. Dit soort dingen vind ik altijd interessant. Behalve alle regenboogvlaggen en zebrapaden natuurlijk, lijken kleuren te verdwijnen. Ik denk dat er een angst bestaat om op te vallen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Probeer niet boven het maaiveld uit te steken. Ik moet ook altijd denken aan die foto's van het einde van de USSR. Ook al zo grauw en grijs en uitzichtloos.

De drang om mensen dingen laten geloven

Vrijspreker: Waar zou het verschijnsel projectie toch vandaan komen?

Opperdienaar: Je zou zeggen dat het evolutionair verkeerd uitpakt als je je eigen problemen bij anderen ziet. Toch is het aan de orde van de dag. Ik denk dat het een reactie is op het gegeven dat mensen anderen graag dingen willen laten geloven voordat ze ze zelf uitproberen. Stel  je hebt een nieuw idee, maar je denkt dat het wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn. Het is dan handig om het enthousiast aan anderen te vertellen zodat zij het uit proberen en als het dan werkt, kun je het zelf ook doen. Als het inderdaad gevaarlijk bleek, dan loopt die ander de schade op en niet jij. Het lijkt me duidelijk als je deze vaardigheid vertoont, dit een evolutionair voordeel kan hebben. "Ik denk dat jij iemand bent, die die rivier wil oversteken waar mogelijk krokodillen in zitten."

Het is een fout idee, maar het levert je toch een voordeel op als de ander het gelooft. En om het de ander te laten geloven, moet je zelf geloven dat zij het geloven (geloofwaardig liegen) en hypocrisie te vertonen als puntje bij paaltje komt. Zeg maar zoals Femke Halsema: "Mijn kinderen zijn geen sociaal experiment", maar wel keihard blijven geloven dat er overal extreem rechtse racisten zitten, waar je tegen ten strijde trekt.

Dus dan krijg je groepen als  Free Speech for People die proberen de populairste republikeinse presidentskandidaat van het stembiljet te krijgen. De lawfare tegen Trump draait ook op volle toeren, hoewel die rechtszaken van de rules based international order nu allemaal lijken te falen. Waarschijniljk is er een dealtje gesloten. Toch blijven ze geloven dat ze voor de democratie strijden.

De rules based international order lijkt de laatste tijd steeds meer tegenstanders gewoon maar om te leggen (Slowaakse premier, Iraanse president). Toch blijven ze geloven dat ze tegen de autocraten vechten. 

Het vermogen om je eigen kwaad in anderen te zien, is waarschijnlijk zo sterk dat er hele keizerrijken zijn gebouwd op zelfverdediging tegen (vermeende) agressors (Romeinse rijk). Ik denk dat dit ook is wat er nu in Israël en Gaza speelt. Het geeft zelfs praktische problemen. Het Israëlische leger ziet zoveel vijanden om zich heen dat ze regelmatig hun eigen mensen doodschieten (Friendly fire incidents are a serious problem for the IDF). Daarvoor werden ook al 3 gijzelaars die met ontbloot bovenlijf en witte vlag in het Hebreeuws schreeuwden, doodgeschoten. Dit kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat de Israëlische regering die gijzelaars helemaal niet levend wil terug zien, omdat dit de geruchten dat een aantal slachtoffers op het muziekfestival door IDF vuur waren gedood misschien zou kunnen aanwakkeren. Hieronder een foto van de ravage aangericht door terroristen die met handvuurwapens tekeer gingen op 7 oktober vorig jaar.

 ravage after ok7 attack

Het doet ook denken aan de beroemde uitspraak "We have made contact with the enemy and he is us". Het verklaart ook de problemen van socialisten om mijn en dijn uit elkaar te houden.

green vote environment projection

 Het verklaart vele zaken. 

Antifa fascist

blm antifa salute fascist

fascists antifa

Het weglekkende eigendomsrecht

Vrijspreker: Wat moet er gebeuren met eigendommen die in de steek gelaten zijn (res nullius)?

Opperdienaar: Volgens libertariërs is het dan weer open voor 'homesteading', omdat het tot je eigendom maken geen diefstal meer is van een eigenaar. Er is immers geen eigenaar meer. In het heerser/slaaf systeem moet het natuurlijk naar de heerser toe, omdat die beter weet hoe hij het moet gebruiken voor onderdanen hun welzijn, dan onderdanen zelf.

Doneer3